Pizza cu piure de dovleac

Printeaza

O reteta de pizza cu piure de dovleac din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, dovleac, mozzarella, smantana, parmezan si nucsoara.

Ingrediente:Pizza cu piure de dovleac

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 500 g dovleac (pulpă)
  • 200 g mozzarella
  • 100 g smântână
  • 4 linguri parmezan
  • 2 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Curăţă dovleacul şi taie-1 cuburi. Pune-1 într-o tigaie cu puţină apă, acoperă cu un capac şi fierbe-1 până când se înmoaie. Dacă este nevoie, mai adaugă apă, fără însă ca produsul final să fie prea lichid.

Pasează dovleacul fiert cu un blender, încorporează smântână şi parmeza­nul ras, apoi condimentează cu sare şi nucşoară, după gust.

Intinde din aluat 4 discuri subţiri de 3 cm, formând la exterior o mică bordură. Acoperă baza cu crema de dovleac, pune deasupra bucăţele de mozzarella şi stropeşte cu puţin ulei.

Coace-le 20-25 de minute în cuptorul încălzit la 200° C. Scoate-le din cuptor şi serveşte-le fierbinţi. Pentru un plus de gust, la sfârşit presară peste pizza feliuţe de trufe.

Pizza cu piure de dovleac

Pizza cu piure de dovleac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.