Pizza cu patru tipuri de branza

Printeaza

Pizza cu patru tipuri de branza din: făină, lapte, apa, drojdie, zare, zahar, ulei, mozzarella, gorgonzola, cascaval, parmezan, ulei, piper alb, busuioc.

 

Ingrediente pentru aluat:

  •  250 g făină
  •  150 ml lapte
  •  2 linguri apă
  •  15 g drojdie proaspătă
  •  un praf sare
  •  un praf zahăr
  •  2 linguri ulei

Ingrediente pentru umplutură:

  • 50 g mozzarella
  •  50 g gorgonzola
  •  50 g caşcaval
  •  50 g parmezan
  •  2 linguri ulei
  •  sare
  •  piper alb
  •  câteva frunze busuioc pentru servit

 

Mod de preparare:

In cele două linguri de apă caldă se desface drojdia si se lasă 20 de minute să acţioneze.

Intr-un vas; se amestecă făina, sarea, zahărul, uleiul si maiaua de drojdie.

Se adaugă progresiv, cei 150 ml lapte, ames­tecând continuu.

Se frământă pâna ce se desprinde de pereţii vasului şi se lasă o oră la crescut.

Pe masa unsă cu ulei se pune aluatul si se întinde cu sucitorul.

Apoi, se transferă în tava de copt şi se unge cu ulei pe partea care va avea ingredientele.

Se pun cele patru tipuri de brânză, după imaginaţie si se condimentează cu sare şi piper.

Se stropeşte brânza cu câteva picături de ulei şi se dă tava la cuptor pentru 25 de minute.

Se serveşte cu busuioc fin tocat.

 

Pizza cu patru tipuri de branza

Pizza_cu_patru_tipuri_de_branza

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.