Pizza cu pastramă de vită şi salată verde

Printeaza

O reteta de pizza cu pastrama de vita si salata verde din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, salata verde, pastrama de vita, parmezan, sare si piper.

Ingrediente:Pizza cu pastramă de vită şi salată verde

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

pentru topping:

  • 1 salată verde
  • 200 g pastramă de vită
  • 250 g parmezan
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul pentru pizza. Intinde din aluat 4 discuri subţiri (3 mm) cu diametrul de 22-24 cm. Coace-le 10 minute în cuptorul preîncălzit la 200° C.

Spală salata şi taie-o fâşii, pune-o într-un castron şi condimenteaz-o cu o linguriţă ulei de măsline, un praf de sare şi de piper. Salata trebuie condimentată cu ceva timp înainte de a fi folosită, dar nu prea mult, deoarece aceasta se înmoaie şi nu mai este crocantă.

Când aluatul de pizza este copt, aşază deasupra salată, felii de pastramă şi feliuţe foarte subţiri de parmezan, tăiate cu ajutorul cuţitului special.

Variante: Poţi schimba toppingul acestei pizze cu prosciutto şi rucola sau cu cicoare roşie (radicchio) şi feliuţe de peşte afumat. De asemenea, mai poţi folosi anghinare şi ba- con, după gust.

 

Pizza cu pastramă de vită şi salată verde

Pizza cu pastramă de vită şi salată verde

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.