Pizza cu carnaciori, sunca, kaizer si ciuperci
PrinteazaPizza cu carnaciori, sunca, kaizer si ciuperci din: apă, sare, drojdie, faina, sos de rosii, caşcaval, ârnăciori, kaizer, salam, brânză, şuncă presată, ardei, ciuperci, porumb, roşii, măsline, ulei
Ingrediente:
- 400 ml apă
- sare
- 1 cub (40 g) drojdie
- circa 1 kg făină
- 300 ml sos de roşii
- 200 g caşcaval ras
- 400 g mezeluri: cârnăciori, kaizer, salam, brânză, şuncă presată
- 300 g ingrediente vegetale: ardei, ciuperci, porumb, roşii, măsline
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Cerni într-un castron 1/2 kg făină şi o amesteci împreună cu sarea şi apa călduţă, în care ai dizolvat drojdia mărunţită. Omogenizezi, după care încorporezi treptat făină cât cuprinde, pentru un aluat potrivit de maleabil.
Presari făină, acoperi aluatul cu un şervet şi îl laşi să crească la cald. Intre timp, cureţi şi speli legumele. Tai mezelurile şi legumele de preferat în fâşii sau felii cât mâi subţiri.
Când aluatul a crescut, îl împărţi în 4-5 bucăţi pe care le întinzi sub forma unor discuri subţiri, de 20-25 cm, pe planşeta presărată cu făină. Coci pizza 20-25 de minute, la foc mediu, în cuptorul bine încălzit.
Pizza cu carnaciori, sunca, kaizer si ciuperci
Pofta buna!