Pizza cu branza
PrinteazaPizza cu branza din: faina, ulei de masline, sare, drojdie, apa, sos de rosii, mozzarella, ulei, cimbru, sare, piper.
- 250 g faina
- 50 ml ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 20 g drojdie proaspata
- 2 linguri apa
pentru garnisit:
- 250 ml sos de rosii
- 250 g mozzarella
- ulei
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat se amestecă uleiul cu făina, se adaugă sarea, drojdia fărâmiţată si apa. Se amestecă pentru a se obţine un aluat uşor pufos, care se frământă timp de 10 minute. Se lasă apoi la loc călduţ să crească 20-30 de minute.
După ce a crescut, se întinde aluatul şi se transferă în forma de copt unsă cu ulei. Se unge blatul de pizza cu sos de roşii si se rade pe deasupra brânza mozzarella. Se presară cimbru, sare şi piper şi se dă la cuptor să se rumenească pentru 15 minute.
Pizza cu branza
Pofta buna!