Pizza cu blat pufos

Printeaza

Pizza cu blat pufos din: piept de pui afumat, ceapa, ardei gras verde, masline, prosciutto, cascaval, oregano, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare.

Ingrediente:Pizza_cu_blat_pufos

  • 100 g piept de pui afumat
  • 1/2 ceapa
  • 1 ardei gras verde
  • 20 g masline feliate
  • 50 g prosciutto
  • 50 g cascaval
  • oregano

pentru blat:

  • 150 g faina
  • 100 ml apa
  • 1 varf de cutit de drojdie uscata
  • 1 lingurita cu ulei
  • 1 lingurita cu zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolva drojdia în apă caldă şi adaugă zahărul, apoi un praf de sare şi făina, amestecând cu un tel pentru a nu rămâne cocoloaşe.

După ce ai pus toată făina, răstoarnă aluatul pe masa tapetată cu făină şi frământă-l până ce devine elastic şi nu se mai lipeşte de mână.

Formează din aluat o sferă, unge-o cu puţin ulei, pune-o într-un vas cu capac şi las-o o oră la frigider.

Taie puiul în cuburi, ardeiul în felii, ceapa fideluţă, iar pros­ciutto, în bucăţi mici şi foarte subţiri.

Scoate aluatul din frigider, întinde-l şi presară pe el carnea, legumele, măsline şi rade caşcaval şi oregano.

Dă la cuptor 15-20 de minute.

 

Pizza cu blat pufos

Pizza_cu_blat_pufos

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Busuioc

Pizza cu Busuioc – Rețeta Savuroasă

Pizza cu Busuioc – Rețeta Savuroasă din: faina de grau, drojdie, zahar, apa calda, ulei de masline,sare, sos de rosii, mozzarella, busuioc, rosie, ceapa rosie, sare, piper. Pizza cu busuioc este o reinterpretare a clasicului italian, în care busuiocul proaspăt adaugă o notă aromatică și răcoritoare, transformând pizza într-o adevărată delicatesă. Pentru a pregăti pizza […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.