Pizza cu bere

Printeaza

Pizza cu bere din: bere neagra, faina, sare, drojdie, zahar, ulei, cascaval, ciuperci, cimbru si piper.

Ingrediente:Pizza_cu_bere

  • 250 ml bere neagra
  • 400 g faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • 2 linguri ulei

pentru garnitura:

  • 150 g cascaval
  • 4 ciuperci proaspete
  • o lingurita cimbru
  • un praf pipr alb

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se face o maia prin amestecarea berii cu droj­dia şi zahărul. Se lasă deoparte aproximativ 5 minute, până ce se va observa o spumă deasu­pra acestui amestec.

Intr-un vas încăpător se pune făina, se amestecă cu sarea şi apoi se face un gol la mijloc pentru a pune maiaua. Se amestecă întâi puţin câte puţin, înglobând făina şi apoi se adaugă uleiul.

Se pune aluatul pe masa presărată cu făină şi se frămân­tă aproximativ 5 minute, apoi se aşază într-un vas care se acoperă cu un şervet curat şi se lasă să crească.

O tavă de tartă cu pereţi drepţi sau o cratiţă se unge cu puţin ulei, se aşază aluatul întins cu sucitorul şi se adaugă caşca­valul ras şi ciuperci tăiate felii.

Se presară cimbru şi piper alb şi se coace 15 minute.

Pizza cu bere

Pizza_cu_bere

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pizza prefer sa o manac iar berea s-o beau :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.