Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat

Printeaza

O reteta de pizza cu ardei, mozzarella si cascaval afumat din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ardei gras, cascaval afumat, suc de rosii si sare.

Ingrediente: Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 200 ml apă
  • 1/2 cub drojdie de bere
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă zahăr

pentru topping:

  • 2 ardei graşi roşii
  • 1 ardei gras galben
  • 200 g caşcaval afumat
  • 150 g mozzarella
  • 150 g suc de roşii
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul. Spală ardeii, curăţă-i de seminţe şi taie-i fâşii subţiri. Căleşte ardeii într-o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline şi un praf de sare până când aceştia se înmoaie.

Taie cuburi mai mari caşcavalul afumat şi mozzarella şi amestecă-le. întinde aluatul de pizza şi pune-1 într-o tavă drept­unghiulară unsă cu ulei de măsli­ne, acoperă cu un şervet şi lasă-1 să crească 25 de minute.

Acoperă aluatul cu un strat de suc de roşii, distribuie pe toată suprafaţa ardeii şi bucăţile de brânzeturi. Stropeşte cu puţin ulei şi coace pizza 10-15 minute în cuptorul încins la 200° C.

Aroma puternică şi dulceaţa mozzarellei face din acest tip de pizza un preparat foarte gustos. Ai grijă să o scurgi bine înainte de a o pune peste pizza deoarece, fiind un pro­dus proaspăt, conţine mult zer care poate înmuia aluatul.

Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat

Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.