Pizza Chicago
PrinteazaPizza Chicago
Pentru aluat:
- 450 ml apă
- un cubuleţ de drojdie
- un vârf de cuţit de sare
- 50 ml ulei
- 170 g mălai
- 900 g făină de grâu
Pentru topping:
- 450 ml suc de roşii
- 250 g brânză mozzarella rasă
- 50 g ciuperci feliate
- 50 g spanac
- 50 g brânză Romano rasă
- 50 g felii de pepperoni
- 50 g parmezan ras
Preparare:
Se pune apa într-un vas şi se dizolvă drojdia. Se adaugă restul ingredientelor (în afară de făina de porumb) şi se formează un aluat potrivit de tare.
Se pune într-un vas uns cu ulei şi se lasă într-un loc cald timp de 4 ore. Intr-o tavă de pizza unsă cu ulei şi presărată cu mălai se aşază aluatul şi se acoperă cu un strat de brânză mozzarella.
Se toarnă sucul de roşii şi apoi se presară restul ingredientelor. Se ţine în cuptorul încins timp de 30-40 de minute, până când devine aurie şi crocantă.
Pofta buna!
Mai fac uneori pizza in casa, dar tot nu se compara cu pizza de la pizzerie.