Pizza Chicago

Printeaza

Pizza Chicago

Ingrediente: Pizza Chicago

Pentru aluat:

  • 450 ml apă
  • un cubuleţ de drojdie
  • un vârf de cuţit de sare
  • 50 ml ulei
  • 170 g mălai
  • 900 g făină de grâu

Pentru topping:

  • 450 ml suc de roşii
  • 250 g brânză moz­zarella rasă
  • 50 g ciuperci feliate
  • 50 g spanac
  • 50 g brânză Romano rasă
  • 50 g felii de pepperoni
  • 50 g parmezan ras

Preparare:

Se pune apa într-un vas şi se dizolvă drojdia. Se adaugă restul ingredientelor (în afară de făina de porumb) şi se formează un aluat potrivit de tare.

Se pune într-un vas uns cu ulei şi se lasă într-un loc cald timp de 4 ore. Intr-o tavă de pizza unsă cu ulei şi presărată cu mălai se aşază aluatul şi se acoperă cu un strat de brânză mozzarella.

Se toarnă sucul de roşii şi apoi se presară restul ingredientelor. Se ţine în cuptorul încins timp de 30-40 de minute, până când devine aurie şi crocantă.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mai fac uneori pizza in casa, dar tot nu se compara cu pizza de la pizzerie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.