Pizza cu cartofi si parmezan

Printeaza

Pizza cu cartofi si parmezan din: faina, sare, drojdie, ulei de masline, cartofi, usturoi, rozmarin, smantana, parmezan si piper.

Ingrediente:

  • 450 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cub drojdie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 600 g cartofi rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 2 fire rozmarin
  • 6 linguri smantana
  • 4 linguri parmezan ras
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu sare şi se face o gropiţă la mijloc; se sparge înăuntru cubul de drojdie şi se amestecă împreună cu 5 linguri de apă călduţă. Se presară deasupra puţină făină, se acoperă şi se lasă să crească 15 min. Se adaugă 150 ml apă călduţă şi 3 linguri de ulei, se frământă aluatul şi se mai lasă să crească 45 min.

Se fierb cartofii 20 min., apoi se decojesc şi se taie felii, la fel ca şi usturoiul. Se smulg acele de rozmarin de pe crenguţe. Se încinge cuptorul la 220°C. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază în tavă; se unge cu smântână. Se aşază deasupra ingredientele pregătite şi parmezanul, se sărează şi se piperează. Se toarnă puţin ulei şi se coace cea 20 min.

Pizza cu cartofi si parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.