Pizza carbonara cu bacon, cascaval si oregano

Printeaza

Pizza carbonara cu bacon, cascaval si oregano din: făină, zahar, sare, ulei de masline, apa, condimente pentru pizza, drojdie, bacon, smântână, caş­caval ras sau parme­zan, oua, suc de rosii, oregano.

Pizza_carbonara_cu_bacon_cascaval_si_oregano

Ingrediente:

  • 1/2 kg făină
  • câte 1/2 linguriţă feare fină şi zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 250 ml apă călduţă
  • 1 lingu­riţă condimente pentru pizza
  • 1 cub drojdie

Pentru umplutură:

  • 100 g bacon
  • 200 g smântână
  • 100 g caş­caval ras sau parme­zan
  • 2 ouă
  • 4 linguri suc de roşii
  • oregano

Mod de preparare:

Pentru aluat, dizolvi droj­dia şi zahărul cu câteva linguri de apă călduţă, adaugi 2 linguri de făină şi omogenizezi maipua. O laşi să crească 1/2 oră.

Cerni făina într-un cas­tron şi faci o gaură în mij­loc. Pui maiaua, torni apa călduţă, adaugi sarea, con­dimentele şi amesteci până când le încorporezi pe toate în făină.

Torni uleiul şi frămânţi până nu se mai lipeşte de mâini. Acoperi aluatul cu un prosop şi îl laşi la crescut într-un loc cald, până îşi dublează volumul.

Pentru umplutură, ames­teci într-un castron ouăle cu smântână. într-o formă tapetată cu hârtie de copt, întinzi aluatul cu mâna, îl ungi cu suc de roşii, apoi aşezi feliile de bacon şi torni amestecul de ou cu smântână.

Presari uniform caşcavalul ras şi oregano. Coci pizza 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzht, până se rumeneşte frumos.

Pizza carbonara cu bacon, cascaval si oregano

Pizza_carbonara_cu_bacon_cascaval_si_oregano

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.