Pizza calzone

Printeaza

Pizza calzone din: portocale, crema de branza, smantana, stafide, unt, faina, apa calda, ulei de masline, drojdie, zahar, sare.

Ingrediente:

  • 2 portocale
  • 200 g crema de branza
  • 100 g smantana
  • 100 g stafide
  • 1 lingura cu unt

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g faina
  • 150 ml apa calda
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 1 lingurita cu drojdie uscata
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • 1 lingurita cu sare

Mod de preparare:

Intr-un castron, amesteca drojdia cu o lingura cu faina, 3-4 linguri cu apa calda si zahar pana obtii o pasta omogena.

Acopera cu un servet curat si lasa sa creasca putin. Separat, cerne faina.

Pune in mijloc maiaua crescuta, restul de apa, uleiul si sarea.

Framanta usor toate aceste ingrediente, pana obtii un aluat moale, dar elastic

. Lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Intinde aluatul intr-o foaie potrivit de groasa. Unge jumatate din blat cu smantana, dupa care pune crema de branza si cateva stafide.

Acopera cu cealalta jumatate si preseaza bine pe margine.

Lasa la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute. Intre timp, taie portocalele cubulete si trage-le in putin unt.

Serveste pizza cu sosul astfel obtinut.

 

Pizza calzone

Pizza_calzone

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.