Piure de varză de Bruxelles cu castane

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru o garnitura de Piure de varză de Bruxelles cu castane din: varza de bruxelles, unt, smantana, nucsoara si castane.

Ingrediente:Piure de varză de Bruxelles cu castane

  • 600 g varza de Bruxelles, taiata in jumatate
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana lichida
  • 1/2 nucsoara data prin razatoare
  • 200 g castane, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Se pune varza într-o cratiţă, se acoperă cu apă clocotită şi se fierbe 8-10 minute sau până se frăgezeşte foarte bine. Se scurge şi se lasă să se usuce câteva minute.

Se răstoarnă înapoi în cratiţă şi se pisează cu zdrobitorul de piure, până se obţine o textură mai grosieră.

Se adaugă untul, smântână şi nucşoara şi se condimentează bine cu sare şi piper. Se ţine pe foc încă două minute.

Se adaugă jumătate din cantitatea de castane şi se amestecă, apoi se presară pe deasupra, înainte de a servi, cealaltă jumătate.

Piure de varză de Bruxelles cu castane

Piure de varză de Bruxelles cu castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.