Piure de varză de Bruxelles cu castane
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru o garnitura de Piure de varză de Bruxelles cu castane din: varza de bruxelles, unt, smantana, nucsoara si castane.
- 600 g varza de Bruxelles, taiata in jumatate
- 50 g unt
- 100 ml smantana lichida
- 1/2 nucsoara data prin razatoare
- 200 g castane, tocate grosier
Mod de preparare:
Se pune varza într-o cratiţă, se acoperă cu apă clocotită şi se fierbe 8-10 minute sau până se frăgezeşte foarte bine. Se scurge şi se lasă să se usuce câteva minute.
Se răstoarnă înapoi în cratiţă şi se pisează cu zdrobitorul de piure, până se obţine o textură mai grosieră.
Se adaugă untul, smântână şi nucşoara şi se condimentează bine cu sare şi piper. Se ţine pe foc încă două minute.
Se adaugă jumătate din cantitatea de castane şi se amestecă, apoi se presară pe deasupra, înainte de a servi, cealaltă jumătate.
Piure de varză de Bruxelles cu castane
Pofta buna!