Piure de morcovi si cartofi

Printeaza

Piure de morcovi si cartofi din: cartofi, morcovi, smantana, nucsoara, scortisoara, pesmet si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 800 g cartofi dulci, curatati de coaja si taiati in bucati de 2,5 cm
  • 500 g morcovi, taiati precum cartofii
  • 6 linguri de smantana pentru gatit
  • 1 praf de nucsara rasa
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 mana mare de pesmet
  • ulei de masline, pentru stropit

 

Mod de preparare:

Pune legumele într-o cratiţă mare, acoperă -le cu apă, adu totul la punctul de fierbere, apoi pune un capac şi mai lasă legumele să fiarbă 15 minute, până când devin moi.

Scurge-le bine şi lasă-le în cratiţa acoperită timp de câteva minute. Pasează-le împreună cu nucşoara, smântână, scorţişoara şi asezonează din belşug.

Pune piureul într-un vas pentru gratinat, presară pesmetul şi stropeşte cu ulei. Se poate face cu o zi fnaiate şi ţine la rece.

Dă vasul în cuptorul încins la 220°C/gaz 7 (atunci când scoţi curcanul de la cuptor) timp de 35 de minute, până când suprafaţa devine aurie şi crocantă, iar piureul bolboroseşte.

Piure de morcovi si cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.