Piure de ghimbir şi rubarbă

Printeaza

Se pune 1 kg de rubarbă tăiată în felii fine într-o tigaie, se toarnă 200g de zahăr fin şi se încinge uşor tigaia, până s-a dizolvat tot zahărul. Se fierbe înăbuşit până ce rubarba se înmoaie.

Se toarnă într-un blender, apoi se adaugă 2 linguri de sirop de ghimbir (obţinut prin fierberea în apă cu zahăr a câtorva bucăţi de ghimbir confiat) şi se face piure.

Se serveşte călduţ cu iaurt sau îngheţată de vanilie şi cu biscuiţi crocanţi cu ghimbir.

Piure de ghimbir şi rubarbă

Piure de ghimbir şi rubarbă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.