Piure de vinete

Printeaza

Piure de vinete din: vinete, lapte, unt, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Piure de vinete

  • 3 vinete mari sau 5 mici
  • 2 ceşti lapte
  • 1 lingură unt
  • zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coacem vinetele la foc bun.

Le cură­ţăm frumos ca să nu rămînă pe ele coji negre. Le scoatem seminţele.

Le tocăm bine cu satirul de lemn.

Punem laptele la fiert intr-o cratiţă. Cînd se umflă, punem în el vinetele.

Lăsăm să scadă pînă se face un piure care se ţine de lingură, amestecînd mereu, ca să nu se prindă de fund.

Adăugăm sare, piper, puţin zahăr şi o bucată bună de unt proaspăt. Batem la foc cu o lingură de lemn pînă se înălbesc vinetele.

Gustăm piureul şi îl servim cald ca fel de mîncare sau ca garnitură pe lîngă fri­gărui de berbec sau de vacă.

Este o mîncare turcească.

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Piure de vinete cu cimbru

Reteta piure de vinete

Reteta piure de vinete din: vinete, zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, coriandru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete mici zeama de la 1/2 de lămâie 2-3 linguri de ulei de măsline presat la rece 2 căţei de usturoi 2 linguri de coriandru sau de pătrunjel tocat mărunt 1/2 de linguriţă de piper Cayenne sare piper […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • piure de vinete
  • piure de vinete turcesc

2 comentarii

  1. belea numai dastea mananc

  2. Este ft bun acest piure de vinete turcesc. Este prima oara cand mananc. Chiar o sa mai fac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.