Piure de urzici

Printeaza

O reteta delicioasa de piure de urzici, faina, ceapa, hrean, sare, ulei.

Ingrediente:Piure de urzici

  • 1 kg urzici
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapă
  • 2 linguri hrean ras
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:

Urzicile curăţate şi spălate se fierb în apă clocotită cu sare. După ce s-au fiert se scurg şi se trec prin sită, se toacă mărunt sau se mixea­ză.

Se adaugă 2-3 linguri din zeama în care au fiert şi făină, apoi se pun pe foc amestecându-se bine, până se face pastă. Separat, se căleşte ceapa şi se adaugă în piure.

Piureul de urzici se serveşte cu hrean ras şi mămăliguţă.

Piure de urzici

Piure de urzici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.