Piure de urzici cu ulei

Printeaza

Piure de urzici cu ulei

Ingrediente:Piure de urzici cu ulei

  • 1 kg urzici
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • hrean

 

 

Mod de preparare:

Nu sunt bune decât urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Se aleg frunzele, se spală în mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul în care se spală, ci se scot urzicile cu mâna în alt vas cu apă, astfel încât tot nisipul şi pământul de pe ele să rămână în fundul vasului.

Se repetă această operaţie de câteva ori, până când urzicile rămân foarte curate. Se fierb în apă clocotită cu sare, în vas descoperit. Când sunt gata, se scurg, se trec prin sită sau se toacă pe un fund de lemn. Se pun din nou la foc, se amestecă cu făină şi cu 2-3 linguri de zeamă în care au fiert urzicile, şi se bat bine pe maşină până ce se umflă.

Se servesc fierbinţi, cu hrean ras, ceapă prăjită în ulei şi mămăligă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.