Piure de naut cu linte

Printeaza

O reteta delicioasa de piure de naut din: ceapa, praz, usturoi, linte, rosii, ulei de masline, fruze de dafin, , sare, piper, cimbru, oregano.

 

Ingrediente:retete

  • 250 g năut
  • o ceapă
  • un fir de praz
  • 6 căţei de usturoi
  • 150 g linte
  • două conserve de roşii
  • 200 ml ulei de măsline
  • două frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano

 

 

Mod de preparare:

Năutul şi lintea se pun la înmuiat cu o seară înainte.

Se clătesc cu apă rece şi se fierb se­parat în apă cu sare, frunzele de dafin, câte o crenguţă de cimbru şi puţin ulei.

Când s-au fiert se iau de pe foc, se strecoară şi se pun în boluri separate.

Ceapa se toacă împreună cu doi căţei de usturoi şi se călesc în puţin ulei.Se pun peste năut, se condi­mentează şi se pasează.

Prazul şi usturoiul rămas se curăţă, se toacă mărunt şi se pun la călit în uleiul rămas.

Când prazul a devenit sticlos se adaugă roşiile din conservă, sare, piper şi cimbru după gust.

Se lasă să fiarbă 20 de minute şi se opreşte focul.

Se pune piureul de năut în farfurii, se pre­sară deasupra lintea şi se toarnă sosul de roşii.

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

Cum se prepara piure de mazare

Cum se prepara piure de mazare Nici o porţie autentică de „fish and chips” englezeşti nu este completă dacă nu este însoţită de un piure din mazăre. Numele englezesc mushy peas, mazăre terciuită, spune totul. Mazărea uscată, cu boabe mari, zbârcite şi pline de amidon, se înmoaie peste noapte în apă cu bicarbonat de sodiu. […]

 

Piure de cartofi si morcovi

Piure de cartofi si morcovi

Piure de cartofi si morcovi din: cartofi, morcovi, crema de branza, lapte, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 g cartofi 3 morcovi 100 g cremă de brânză 200 ml lapte sare piper frunze de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se curăţă, se spală legumele, cartofii se taie cuburi, morcovii rondele. Morcovii se pun la fiert în […]

 

Piure de spanac cu smântână

Piure de spanac cu smantana

Piure de spanac cu smantana din: spanac, faina sau amidon, unt, smantana, sare, piper, usturoi, oua, otet. Ingrediente: 1 1/2 kg spanac 1 lingură făină sau amidon 80 g unt 200 ml lapte 200 g smântână sare piper alb măcinat 4-5 căţei de usturoi 6 ouă 1 lingură oţet   Mod de preparare: Cureţi spanacul, […]

 

Cum se prepara piure de cartofi cu mascarpone

Piure de linte cu coriandru

Piure de linte cu coriandru din: ceapa, ulei, salote, ardei, linte, coriandru, unt, smantana, praz, mustar, curry, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 125 ml ulei 2 şalote 1 ardei iute roşu 350 g linte roşie 1/2 de linguriţă de coriandru măcinat 80 g unt 500 ml fond de legume 1 legătură de coriandru 250 g […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.