Piure de gulii

Printeaza

Piure de gulii

Ingrediente:Piure de gulii

  • 1 kg gulii
  • 50 g unt
  • 4 linguri sos alb
  • puţin za­hăr
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Curăţăm guliile de coajă. Le tăiem în felii subţiri şi le opărim în apă clocotită.

Le scurgem, adăugăm untul, puţină zeamă de carne (numai pentru a uda fundul va­sului), acoperim cratiţa cu un capac şi le înăbuşim pînă se moaie.

Apoi le dăm prin sită. Amestecăm piureul cu sos alb, lăsăm să scadă, adăugind după gust zahăr, sare şi nucşoară rasă.

Servim ca garnitură la fripturi şi ca fel de mîncare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.