Piure de fasole cu năut

Printeaza

O reteta delicioasa de piure de: fasole uscata, naut, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, rosii uscate lapte, spanac, sare, piper, salvie, morcovi, telina, broccoli.

Ingrediente:

  • 100 g fasole albă uscată
  • 100 g năut
  • două cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 g unt
  • 6 roşii uscate în ulei
  • 200 ml lapte dulce
  • 600 g spanac congelat
  • sare
  • piper
  • salvie
  • morcovi
  • ţelină
  • broccoli

 

Mod de preparare:

Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune jumătate din can­titatea de ceapă şi usturoi şi se călesc până devin aurii. Se adaugă roşiile uscate scurse de ulei şi tocate mărunt, se prăjesc două minute şi se opreşte focul.

Fasolea albă şi năutul se pun la înmuiat în apă caldă cu o seară înainte, se scot din apă, se clătesc şi se pun la fiert. Se schimbă apa de două ori, iar în ultima apă se adaugă sare şi piper, puţin ulei şi o frunză de salvie. Se lasă să fiarbă până se înmoaie, se scot într-un bol şi se lasă să se răcească puţin.

Se adaugă amestecul de roşii cu ceapă şi usturoi, se pasează şi se condimentează. In uleiul rămas se căleşte restul de ceapă şi usturoi, se adaugă spanacul decongelat şi scurs de apă, laptele dulce, untul, sarea şi piperul.

Se fierbe zece minute, apoi se serveşte alături de piureul de năut şi fasole.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.