Piure de cartofi

Printeaza

Piure de cartofi

Ingrediente:Piure de cartofi

  • 10 cartofi mijlocii
  • 50 g unt
  • 1/2 ceaşcă lapte
  • puţin zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţăm de coajă cartofii cruzi şi îi fierbem în apă clocotită cu sare, pînă se moaie. Scurgem bine apa şi dăm cartofii prin presă foarte repede, cît sînt încă fierbinţi.

Punem piureul în cratiţă, adău­găm untul şi turnăm încet laptele fier­binte şi puţin zahăr, bătînd bine cu lo- păţica. Servim piureul la fripturi, cîrnaţi fripţi şi ca fel de mîncare.

Nu turnăm sos peste piureul de cartofi pentru ca să-şi păstreze aspectul. Cel mult îl stropim cu o linguriţă de sos de friptură la tavă.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.