Piure de cartofi cu sos

O reteta de piure de cartofi cu sos din: cartofi, lapte, unt, ceapa, rosii, ardei gras, patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Piure_de_cartofi_cu_sos

  • un kilogram cartofi
  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g unt
  • 3 cepe
  • 4 roşii
  • doi ardei graşi
  • pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în trei linguri de ulei încins. Se adaugă ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe, se călesc până se înmoaie, apoi se adaugă roşiile tăiate cuburi.

Se condimentează, se adaugă un pahar de apă şi se lasă să fiarbă până scade sosul. Se pre­sară pătrunjel tocat, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu sare. Se scot cu o spumieră, se pun într-un bol şi se pasează. Se adaugă treptat laptele fierbinte, untul tăiat cubuleţe, sarea şi piperul după gust.

Când s-a omogenizat, se pune în farfurii, se adaugă sosul de ceapă, pătrunjelul proaspăt tocat şi se serveşte imediat. Pentru un plus de gust, la piure se mai poate adăuga şi puţin ulei de floarea-soarelui.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • piure de cartofi cu sos
  • sos pentru piure
  • sos pentru piure de cartofi
  • piure de cartofi cu sos de rosii
  • sosuri pentru piure
  • sos pentru piure de cartofi reteta
  • sos pentru pireu
  • reteta piure de cartofi cu sos
  • piure cu sos
  • sos piure de cartofi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact