Piure de cartofi cu peşte afumat si oua

Printeaza

Piure de cartofi cu peşte afumat si oua din: cartofi, ceapa verde, marar, capere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, ulei de floarea soarelui, peste afumat, smantana, mustar de dijon, oua.

Ingrediente:Piure_de_cartofi_cu_peste_afumat_si_oua

  • 750 g cartofi, fierti
  • 1 legatura ceapa verde, tocata – pasteraza o mana pentru ornat
  • 1 legatura marar, tocat
  • 3 linguri capere
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 150 g peste afumat
  • 6 linguri smantana
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Intr-un bol larg zdrobeşte cartofii cu caperele, ceapa verde, mărarul şi coaja de lămâie. Presară piper şi combină. Intr-un vas, pe foc, încinge uleiul şi prăjeşte amestecul de cartofi la temperatură potrivită, amestecând 6-8 min până când se formează crustă rumenită dedesubt. Adaugă somonul şi continuă să ţii pe foc 5 min.

Intre timp, combină smântână, muştarul şi zeama de lămâie şi lasă deoparte. Intr-un vas pune apa la fiert si fierbe ouale. Scoate-le pe hartie absorbanta cu spumiera. Portioneaza piureul pe farfurii, asaza deasupra un ou ochi, presara ceapa verde si stropeste cu vinegreta de smantana. Serveste imediat.

Piure de cartofi cu peşte afumat si oua

Piure_de_cartofi_cu_peste_afumat_si_oua

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.