Piure de cartofi cu morcovi

Printeaza

O reteta delicioasa de piure de cartofi cu: morcovi, unt, lapte, ceapa, usturoi, foi de dafin, zahar, sare, piper.

Ingrediente:

  • 600 g cartofi albi
  • 400 g morcovi
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi (opţional)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă rasă zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi mor­covii, îi speli sub jet de apă rece, îi tai felii sau cuburi şi îi fierbi, circa 20 de minute, în apă cu un praf de sare, în care adaugi o ceapă potrivită întreagă şi o foaie de dafin.

Când legumele sunt bine fierte, înde­părtezi ceapa şi foaia de dafin, scurgi zea­ma, dar o

păstezi deo­parte. Presezi legumele (sau le mixezi), adaugi untul, laptele fierbin­te (sau zeama în care au fiert legumele), za­hăr, sare, piper, după gust.

Poţi adăuga şi un căţel de usturoi zdrobit pentru a obţine un piu­re mai gustos. Ames­teci bine şi serveşti ca atare sau lângă o fripturică de pui.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.