Piure de cartofi cu mazare si ciocanele

Printeaza

 

 

O reteta de piure de cartofi, ciocanele de pui, mazare, cimbru, margarina, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, foi de dafin si parmezan.Piure de cartofi cu mazare si ciocanele

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 4-5 ciocănele de pui
  • 150 g margarină
  • 400 g mazăre fină
  • 1 ceapă
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • cimbru
  • pătrunjel
  • foi de dafin
  • parmezan ras

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi de pieliţe ciocănelele, le pui într-o tavă cu ulei şi o cană de apă şi le dai la cuptor. Cureţi cartofii, îi tai bucăţi şi îi pui la fiert în apă cu sare.

Cureţi ceapa, o tai julien şi o căleşti cu 50 g margarină. Scurgi de apă cartofii fierţi, îi pasezi şi îi amesteci cu restul de margarină. Peste ceapa calita pui pasta de tomate, mazarea si cimbrul si mai lasi 5-10 minute la fiert, pana se fierbe bine mazarea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.