Piure cu anşoa şi broccoli

Printeaza

O reteta delicioasa de piure cu: cartofi, broccoli, praz, ansoa, usturoi, ardei iute, frunza de dafin, ulei de masline, sare, piper, patrunjel,  sos de rosii, capere.

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 500 g broccoli
  • un fir de praz mic
  • un borcănel anşoa în ulei
  • doi căţei de usturoi
  • un ardei iute
  • o frunză de dafin
  • 75 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • sos de roşii dulce
  • capere

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi. Se fierb în apă cu sare, se pun într-un bol şi se pasează. Se opresc câteva fileuri de anşoa, iar restul se pune într-o cratiţă cu uleiuil în care au stat.

Se adaugă usturoiiul curăţat de foi, prazul curăţat şi tocat mărunt, frunza de dalfin şi ardeiul iute tăiat bucăţi.

Se călesc trei minute, se scoate frunza de dafin şi com­poziţia se pasează. Se pune peste cartofii pasaţi, se amestecă şi se condimentează.

Broccoli se rup bucheţele mici, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol.

Se pune piureul în farfurii, se aşază alături broccoli, se pun deasupra fileurile de anşoa oprite şi se presară cu verdeaţă tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.