Piure şi chifteluţe gratinate

Printeaza

O reteta delicioasa de piure si chiftelute gratinate din: cartofi, sare, lapte, unt, piper, nucsoara, rosii, ceapa, carne tocata de vita, boia de ardei, ulei, branza si busuioc.

Ingrediente:Piure şi chifteluţe gratinate

  • 1 kg de cartofi
  • sare
  • cca. 200 ml de lapte
  • 2 linguri de unt
  • piper
  • nucşoară rasă
  • 3 roşii
  • 1 ceapă
  • 400 g de carne tocată de vită
  • boia de ardei, dulce
  • 2 linguri de ulei
  • 50 g de brânză rasă
  • 1 lingură de busuioc tocat

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i în coajă cca. 25 de minute. Scurgeţi-i, curăţaţi-i de coajă şi pisaţi-i cât încă sunt calzi.

Adăugaţi laptele fierbinte şi untul.

Condimentaţi cu sare, piper şi nucşoară.

Tăiaţi roşiile cubuleţe, înglobaţi-le în amestecul de mai sus şi întindeţi piureul într-o formă de sufleu unsă cu grăsime.

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Amestecaţi-o cu sarea, piperul, boiaua şi carnea şi frământaţi-le.

Cu mâinile umede formaţi chifteluţe şi prăjiţi-le cca. 5 minute în ulei. Aşezaţi-le apoi peste piureul din formă.

Turnaţi grăsimea rămasă în tigaie.

Presăraţi brânza rasă şi coaceţi totul în cuptor cca. 20 de minute. înainte de servire, presăraţi şi puţin busuioc proaspăt.

Piure şi chifteluţe gratinate

Piure şi chifteluţe gratinate

Poftă bună!

 

 

 


poate iti place si:

Chiftelute marinate cu piure

Chiftelute marinate cu piure din: carne de vita, ceapa, usturoi, paine, ulei, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: Pentru chiftele: 800 g carne de vită tocată 1 legătură pătrunjel 1 ceapă medie 2-3 căţei usturoi 1 ou 2-3 felii pâine albă, înmuiată în lapte sare piper ulei, pentru prăjit Pentru sos: 500 g sos de […]

 

Chiftelute din piept de pui cu piure de spanac

Chiftelute din piept de pui cu piure de spanac

Chiftelute din piept de pui cu piure de spanac din: pui, ou, patrunjel, mara, paine, ceapa, usturoi, faina, susan, sare, piper, ceapa verde, usturoi verde, piper, bulion, lamaie. Ingrediente: Pentru chifteluţe: 1 pui fript sau fiert 2 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 3-4 felii de pâine 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi făină […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.