Piure cu broccoli şi salată

Printeaza

O reteta delicioasa de piure cu broccoli si salata din: cartofi, broccoli, lapte dulce, ulei de masline, faina, ou, amestec de salata, ridichi, seminte de mac, sare, piper, sos de rosii picant si marar.

Ingrediente:Piure cu broccoli şi salată

  • 500 g cartofi
  • 500 g broccoli
  • 100 ml lapte dulce
  • 100 ml ulei de măsline
  • 250 g făină
  • un ou
  • 125 ml apă
  • un pachet amestec de salată
  • o legătură de ridichi
  • o lingură de seminţe de mac
  • sare
  • piper
  • sos de roşii picant
  • mărar

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă bine cu albuşul de ou, apa, un sfert de linguriţă de sare şi o lingură de ulei. Se frământă până rezultă un aluat potri¬vit de tare, eventual mai adăugând făină dacă este prea moale.

Se întinde o foaie subţire, se taie sub formă de dreptunghiuri, apoi se decupează cercuri cu un pahar mai mic sau o formă de biscuiţi.

Se aşază pe un sucitor îmbrăcat în hârtie de copt, se ung cu gălbenuşul şi se presară seminţele de mac. Se coc la foc mediu până ce capătă o culoare aurie apoi se lasă să se răcească. Cartofii curăţaţi de coajă şi broccoli se fierb, se scurg de apă şi se pasează.

Se amestecă cu uleiul rămas, laptele dulce şi dacă piureul rezultat este prea tare, se mai adaugă din apa în care au fiert cartofii.

Se umplu formele de aluat cu piure şi se servesc cu amestecul de salată şi ridichi feliate.Se mai pot servi cu un sos de roşii picant şi presărate cu mărar tocat.

Piure cu broccoli şi salată

Piure cu broccoli şi salată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.