Piure aromat

Printeaza

Piure aromat din: cartofi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, lapte, unt, sare, ceapa, unt, ulei, patrunjel.

Inrgediente:Piure_aromat

  • 5 cartofi
  • o radacina telina mica
  • o radacina patrunjel
  • un pastarnac
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • sare

pentru servit:

  • o ceapa alba
  • 100 g unt
  • o lingurita ulei
  • patrunjel

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi, păstârnacul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se taie şi se pun la fiert în apă cu lapte şi un praf de sare. Se lasă la fiert 30 de minute, pentru ca legumele să se poată mixa. Se scurg de apa cu lapte în care au fiert, se pune untul şi se mixează.

Pentru servit, ceapa se taie mărunt şi se căleşte în untul topit amestecat cu ulei. Se supraveghează pentru a nu se arde şi, când a devenit maro­nie, se trage de pe foc. Se aduce piureul la masă cu ceapă şi verdeaţă deasupra.

Piure aromat

Piure_aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.