Pita umpluta cu miel, rosii si marar

Printeaza

Pita umpluta cu miel, rosii si marar din: drojdie uscată, apa, ulei de masline, faina, sare, friptură de miel, rosii, ceapa, sare, marar, iaurt.

Pita_umpluta_cu_miel_rosii_si_marar

Ingrediente:

  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 pahar apă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 pahare făină
  • sare

Pentru umplutură:

  • 600 g friptură de miel
  • 2 roşii
  • 1 ceapă
  • sare
  • 1 legătură mărar
  • 1 iaurt

Mod de preparare:

Pentru pita, se amestecă apa cu drojdia şi se lasă 10 mi­nute. Se adaugă făina, sarea, uleiul, se amestecă bine şi apoi se frământă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini.

Se lasă aluatul la crescut pentru 30 de minute, se îm­parte apoi în 8 bucăţi din care se întind 8 foi mici. Se dau la cuptor maximum 10 minute.

Se servesc cu friptură de miel, felii de roşii, rondele de ceapă şi sos de iaurt cu mărar.

Pita umpluta cu miel, rosii si marar

Pita_umpluta_cu_miel_rosii_si_marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.