Pita armaneasca

Printeaza

Pita armaneasca din: faina, untura sau ulei, otet, sare, telemea, praz, oua, iaurt.

Ingrediente:Pita armaneasca

Pentru cocă:

  • 600 g făină
  • 200 g untură sau ulei
  • 1 lingură oţet
  • 1 lingură sare
  • ulei pentru uns tava

Pentru umplutură:

  • 300 g telemea
  • 1 kg praz
  • 100 g untură sau ulei
  • 6 ouă
  • 300 ml iaurt

 

Mod de preparare:

Intr-un castron (lighean) pui făina, untura, oţetul, sarea şi atâta apă călduţă, încât aluatul frământat să fie tare. Il frămânţi până face băşici (aproximativ 30 minute), îl acoperi şi-l laşi la rece.

Pregăteşti umplutura aşa:

Cureţi prazul, îl tai bucăţi de 2 cm lungime, îl căleşti în untură până se înmoaie bine, apoi îl laşi la răcit. Adaugi telemeaua rasă, ouăle bătute şi iaurtul.

Asamblezi aşa:

Scoţi aluatul din frigider şi întinzi două foi mari. Una o pui pe fundul tăvii unse cu untură şi a doua peste umplutură. Foaia de deasupra o încreţeşti uşor, nu trebuie pusă nivelată. Ungi pe deasupra cu puţin ou păstrat de la cele 6 ouă bătute pentru umplutură.

Dai tava la cuptor pentru 30-40 minute, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.