Pişcot cu capşune si bezea
PrinteazaPişcot cu capşune si bezea
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g făină
- 1 vârf de cuţit de bicarbonat
Ingrediente spumă:
- 4 albuşuri
- 200 g zahăr
Ingrediente umplutură:
- 100 g gem de căpşune
- 1/2 kg de căpşune
Mod de preparare:
Baţi cele 5 albuşuri spumă, adaugi câte o lingură de zahăr bătând continuu. Când ai obţinut o spumă tare, pui şi gălbenuşurile şi amesteci. Presari apoi făina şi bicarbonatul şi omogenizezi compoziţia pe care o torni într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi o coci la foc potrivit.
Laşi blatul să se răcească, apoi întinzi un strat subţire de gem de căpşune şi pui căpşunele spălate şi tăiate în două. Baţi spumă cele 4 albuşuri cu zahărul, o întinzi peste căpşune şi mai dai prăjitura la cuptor, până se întăreşte spuma.
Când este gata, laşi prăjitura să se răcească, o tai bucăţi după preferinţă şi ornezi fiecare bucată de prăjitură cu o felie de căpşună.
Poftă bună!