Pişcot cu capşune si bezea

Printeaza

Pişcot cu capşune si bezea

Ingrediente:Pişcot cu capşune si bezea

  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat

Ingrediente spumă:

  • 4 albuşuri
  • 200 g zahăr

Ingrediente umplutură:

  • 100 g gem de căpşune
  • 1/2 kg de căpşune

 

Mod de preparare:

Baţi cele 5 albuşuri spumă, adaugi câte o lingură de zahăr bătând continuu. Când ai obţinut o spumă tare, pui şi gălbenuşurile şi amesteci. Presari apoi făina şi bicarbonatul şi omogenizezi compoziţia pe care o torni într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi o coci la foc potri­vit.

Laşi blatul să se răcească, apoi întinzi un strat subţire de gem de căpşune şi pui căpşunele spălate şi tăiate în două. Baţi spumă cele 4 albuşuri cu zahărul, o întinzi peste căpşune şi mai dai prăjitura la cuptor, până se întăreşte spuma.

Când este gata, laşi prăjitura să se răcească, o tai bucăţi după preferinţă şi ornezi fiecare bucată de prăjitură cu o felie de căpşună.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.