Piramide dulci

Printeaza

Piramide dulci

Piramide dulci

Ingrediente:

  • 400 g biscuiţi cu unt
  • 300 g unt
  • 300 g ciocolată neagră
  • 150 g fulgi de porumb
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • esenţă de rom
  • două linguri de nucă măcinată
  • 50 g alune
  • o portocală
  • mentă

Preparare:

Portocala se spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Biscuiţii se sfărâmă şi se pun într-un vas mai mare. Untul se topeşte, se amestecă bine cu esenţa de rom, zahărul vanilat, coaja de portocală şi se toarnă peste biscuiţi.

Se adaugă alunele sfărâmate şi se amestecă totul până când rezultă o compoziţie ce poate fi uşor modelată. Se lasă deoparte să se răcească puţin compoziţia, apoi se fac mingiuţe egale, care apoi se aplatizează.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să se usuce puţin. Ciocolata se topeşte la bain-marie şi se toarnă peste fulgii de porumb.

Se adaugă nuca măcinată, frunzele de mentă tocate mărunt, se amestecă şi se pune din compoziţie pe fiecare fursec.

Li se dă formă de piramidă şi se lasă să se întărească ciocolata. Dacă este prea tare compoziţia, se adaugă sucul de la portocală.

Piramide dulci

Piramide dulci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.