Paine de secara cu chimen

Printeaza

O reteta de paine de secara cu chimen din: faina de secara, drojdie, sare, apa calduta si chimen pisat.

Ingrediente:Paine de secara cu chimen

  • un kg făină de secară
  • 100 g drojdie
  • o linguriţă de sare
  • apă călduţă
  • o lingură cu chimen pisat

 

Mod de preparare:

Drojdia se desface într-o cană cu apă călduţă şi se lasă la cres­cut la cald. Făina se cerne şi se pune într-o covată. Se adaugă plămada, sarea şi chimenul.

Se frământă aluatul, iar din când în când se adaugă apă călduţă. Când aluatul nu se mai lipeşte de mâini, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut.

Aluatul se împarte în mai multe părţi şi se formează pâinici, care apoi se pudrează cu faină. Se coc la foc potrivit, 35-40 de minute, până se rumenesc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.