Paine de casa

Printeaza

O reteta de paine de casa din: faina de grau, drojdie, sare, zahar, apa calduta si untdelemn.

Ingrediente:Paine de casa

  • 500 g făină de grâu
  • 10 g drojdie
  • două linguri de sare
  • o lin­guriţă de zahăr
  • 250 ml apă călduţă

facultativ:

  • 6 linguri unt­delemn

 

Mod de preparare:

Drojdia se lichefiază cu zahărul şi puţină apă călduţă. Făina se cerne şi se amestecă cu drojdia şi cu sarea. Se încorporează restul de apă şi untdelemnul (dacă se doreşte) şi se frământă un aluat potrivit de moale.

Dacă este nevoie, se mai pune apă. Aluatul se frământă timp de 10-15 minute, după care se modelează pâinea şi se pune în tava pen­tru copt. Se acoperă cu un şervet curat şi se lasă să crească, la loc cald, o oră. După ce a crescut, se crestează aluatul.

Se unge cu apă, se pre­sară sare şi se dă la cuptor, primele zece minute la foc puternic, apoi la foc potrivit spre mic, timp de 20-30 de minute. Se încearcă cu un pai, să se vadă dacă pâinea e coaptă. Dacă nu e, se mai lasă câteva minute în cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.