Paine cu şuncă si ierburi
PrinteazaPaine cu şuncă si ierburi
- 1 kg făină
- drojdie cât o nuciă
- 1 linguriţă cu zahăr
- 1 praf de sare
- 200 ml lapte călduţ
- 200 g şuncă slabă
- 1 linguriţă maghiran
- 1 linguriţă busuioc
- 1 linguriţă cimbru uscat
Mod de preparare:
Faci un aluat din făină, sare, drojdia frecată cu zahăr şi lapte, apă călduţă. Frămânţi bine. Când începe să se ia de pe vas, adaugi şunca tăiată mărunt. Frămânţi din nou.
Adaugi acum ierburile, frământând din nou energic. Laşi la dospit 35 de minute.
Formezi pâinici, pe care le pui la copt, timp de 40 de minute, la foc potrivit.
Pâine cu şuncă si ierburi
Pofta buna!