Paine cu şuncă si ierburi

Printeaza

Paine cu şuncă si ierburi

Ingrediente:Paine cu şuncă si ierburi

  • 1 kg făină
  • drojdie cât o nuciă
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte călduţ
  • 200 g şuncă slabă
  • 1 linguriţă maghiran
  • 1 linguriţă busuioc
  • 1 linguriţă cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Faci un aluat din făină, sare, droj­dia frecată cu zahăr şi lapte, apă călduţă. Frămânţi bine. Când începe să se ia de pe vas, adaugi şunca tăiată mărunt. Frămânţi din nou.

Adaugi acum ierburile, frămân­tând din nou energic. Laşi la dospit 35 de minute.

Formezi pâinici, pe care le pui la copt, timp de 40 de minute, la foc potrivit.

Pâine cu şuncă si ierburi

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.