Paine cu lapte si drojdie

Printeaza

Paine cu lapte

Ingrediente:Paine cu lapte si drojdie

  • 1 kg faină albă
  • 1 linguriţă sare
  • 2 ceşti mari de lapte (sau mai mult)
  • 1 nucă de drojdie

 

Mod de preparare:

In loc de apă, pâinea se frământă cu lapte, ceea ce o tace mai degrabă corn, chiflă, colăcel .

Se desface drojdia în lapte călduţ se cerne făina, se face groapă, se toarnă lapte cu drojdie, sare şi se fră­mântă.

Se adaugă lapte cald, câte puţin, până se face aluat potrivit se lasă să dospească.

Se formează pâinişoare şi se coc în tava presărată cu făină, cam 1 ceas, la foc mijlociu, până se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.