Pilaf grecesc

Printeaza

Pilaf grecesc

Ingrediente:Pilaf grecesc

  • 1 pui de 1 kg
  • 3 ficatei
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 250 g ciuperci
  • 300 g orez
  • 6 dl apa
  • unt
  • sare
  • zeama de la o jumatate de lamîie

Mod de preparare:

Se taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamîie. Se aureste ceapa tocata in ulei, se pune carnea si se rumeneste potrivit pe toate partile. Se adauga rosiile taiate, se potriveste de sare si piper.

Se pune putina apa calda. Cind aceasta aproape s-a evaporat, si carnea este gata, se pun si ciupercile. Se unge o cratita cu unt si se aseza pe foc, se adauga orezul spalat si se amesteca cu grija.

Cind orezul a absorbit toata grasimea, se pune apa fierbinte si putina sare. Se da vasul la cuptor pentru 20 de minute. Se unge un vas rezistent la foc cu unt si se pune orezul, in care se infing bucati de ficat prajit si stropit cu o parte din sosul de la mincarea de ciuperci.

Se pune orezul pe platou, lasind un gol in mijloc, in care se aseaza carnea si ciupercile.

Se decoreaza cu patrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.