Pilaf de pui (varianta)

Printeaza

Pilaf de pui

Ingrediente:Pilaf de pui (varianta)

  • 1 pui
  • 300 g orez
  • 1 lingură unt
  • 1 păhărel de vin (100 g)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegem pui graşi, îi curăţăm şi îi frigem ca pe puii la tavă, turnînd însă vin alb sau zeamă de carne.

Facem un pilaf. Cînd este gata, tăiem puii fripţi în două sau în patru şi îi lăsăm în tavă, pe plită, în sucul lor, păzindu-i să nu se ardă. Trebuie să rămînă puţin sos. Turnăm jumătate din sos în cratiţa cu orez. Amestecăm uşor cu lo­păţica fără.a strivi orezul.

Mai mult îl întoarcem. Lăsăm pilaful să se odihneas­că, apoi aranjăm orezul în mijlocul far­furiei, iar împrejur aşezăm bucăţile de pui. Cu o linguriţă turnăm peste carne restul de sos (cîteva picături).

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.