Pilaf de orez cu scortisoara si stafide

Printeaza

Pilaf de orez cu scortisoara si stafide din: orez (basmati, de preferat), unt nesărat, ceapă, usturoi, beţişoare de scorţişoară, nucşoare verzi, boabe de piper, şofran de pământ, apă, sare, stafide, fulgi de alune.

Ingrediente:Pilaf de orez cu scortisoara si stafide

  • 275 g orez (basmati, de preferat)
  • 50 g unt nesărat
  • o ceapă mare, tăiată mărunt
  • 8 căţei de usturoi
  • 3 beţişoare rupte de scorţişoară (de aproximativ 5 cm fiecare)
  • 8 nucşoare verzi, despicate la capătul fiecărei păstăi,
  • 8 boabe de piper
  • 1 linguriţă şofran de pământ
  • 600 ml apă
  • 1 1/5 linguriţă sare
  • 25 g stafide, fără sâmburi
  • 25 g fulgi de alune

Mod de preparare:

Orezul, bine spălat, se lasă la înmuiat în apă pentru o jumătate de oră şi se lasă apoi să se scurgă bine. Ceapa se prăjeşte în unt, aproximativ cinci minute, la foc potrivit.

Se adaugă usturoiul, scorţişoara şi boabele de piper şi se lasă, agitând uşor, până ce ceapa devine uşor galben-maronie.

Se adaugă orezul şi şofranul şi se mai lasă două-trei minute, agitându-se uşor. Se adaugă apa şi sarea şi se lasă să dea un clocot. Se acoperă vasul cu un capac, lăsându-se un sfert de oră, fără a ridica vreo clipă capacul.

Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă, acoperită, încă 10-12 minute.

Untul se topeşte la foc mic şi în el se prăjesc stafidele, aproximativ un minut, până ce se umflă şi îşi schimbă culoarea. Se scot stafidele pe un platou şi în aceeaşi grăsime se prăjesc alunele, până ce se rumenesc uşor.

Se scot pe o farfurie separată. Se pune prezul pe platoul de servit, se adaugă stafidele şi alunele şi se omogenizează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.