Pilaf de miel la tava
PrinteazaPilaf de miel la tava
- 1 kg carne de miel
- 1 lingură unt sau untură
- 1 lingură bulion de roşii
- 1 păhărel vin alb
- 1 ceaşcă orez
- 2 ceşti apă clocotită
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiem carnea în bucăţi mari şi o aşezăm în tavă, cu sare, piper şi grăsime. Stropim cu vin alb şi adăugăm 1-2 linguri de bulion subţire de roşii. O dăm la cuptor şi o frigem ca pe orice friptură la tavă.
Cand este gata, turnăm apă clocotită (sau zeamă de carne) şi dăm din nou la cuptor. Cum începe să fiarbă, adăugăm orezul ales şi spălat şi lăsăm 25 minute să fiarbă la cuptor.
Servim carnea amestecată cu orezul.
Pofta buna!