Pilaf de melci

Printeaza

Pilaf de melci

Ingrediente:Pilaf de melci

  • 30 melci
  • 150-200 g ulei
  • 1 ceapă
  • l-2 linguri bulion de roşii
  • 1 ceaşcă orez
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spălăm melcii, îi curăţăm şi îi fierbem 10-15 minute cu căsuţa lor în apă cloco­tită. Apoi îi scoatem, îi spălăm în 2-3 ape, căutînd să fie curaţi.

Prăjim în ulei o ceapă tocată mărunt, adăugăm melcii cu scoica lor, ameste­căm, dăm sare şi piper. Punem bulion de roşii şi amestecăm. Turnăm 1 1 de apă şi lăsăm să fiarbă două ore, să rămînă 1/2 din zeamă.

Alegem orezul, îl spălăm şi îl punem la un loc cu melcii să fiarbă încet, aco­perit, pe plită sau la cuptor, 20-25 mi­nute. Lăsăm apoi orezul să se odihnească 5 minute. Amestecăm uşor şi servim pe o farfurie.

Melcii se mănîncă ţinîndu-i în mîna stingă şi scobindu-le carnea cu furcu­liţa.

Pilaful se poate prepara şi cu melci fără scoică. Fierbem melcii în apă clocotită, scoatem carnea din căsuţă şi o punem în zeamă de bulion de roşii: Cînd începe să fiarbă zeama, adăugăm orezul în aceeaşi zeamă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.