Pilaf de melci
PrinteazaPilaf de melci
- 30 melci
- 150-200 g ulei
- 1 ceapă
- l-2 linguri bulion de roşii
- 1 ceaşcă orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălăm melcii, îi curăţăm şi îi fierbem 10-15 minute cu căsuţa lor în apă clocotită. Apoi îi scoatem, îi spălăm în 2-3 ape, căutînd să fie curaţi.
Prăjim în ulei o ceapă tocată mărunt, adăugăm melcii cu scoica lor, amestecăm, dăm sare şi piper. Punem bulion de roşii şi amestecăm. Turnăm 1 1 de apă şi lăsăm să fiarbă două ore, să rămînă 1/2 din zeamă.
Alegem orezul, îl spălăm şi îl punem la un loc cu melcii să fiarbă încet, acoperit, pe plită sau la cuptor, 20-25 minute. Lăsăm apoi orezul să se odihnească 5 minute. Amestecăm uşor şi servim pe o farfurie.
Melcii se mănîncă ţinîndu-i în mîna stingă şi scobindu-le carnea cu furculiţa.
Pilaful se poate prepara şi cu melci fără scoică. Fierbem melcii în apă clocotită, scoatem carnea din căsuţă şi o punem în zeamă de bulion de roşii: Cînd începe să fiarbă zeama, adăugăm orezul în aceeaşi zeamă.
Pofta buna!