Pilaf de linte cu ardei iute

Printeaza

Pilaf de linte cu ardei iute din: roşii uscate la soare, ceapă, usturoi, suc de lămâie, miso, ardei iute proaspăt, ardei gras roşu, ţelină, sare, piper negru, menta, pastarnac, linte incoltita.

Pilaf de linte cu ardei iute

Ingrediente:

  • 1/4 ceaşcă de roşii uscate la soare, înmuiate în apă
  • 2 linguri de ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 2 linguri de miso
  • 1 linguriţă şi jumătate de ardei iute proaspăt
  • 1/4 ceaşcă de ardei gras roşu
  • 1/4 ceaşcă de ţelină
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/4 linguriţă de piper negru
  • 1 linguriţă de mentă
  • 1 ceaşcă de păstârnac, cojit şi mărunţit
  • 1 ceaşcă de linte încolţită

Mod de preparare:

Ca să preparaţi sosul, amestecaţi laolaltă roşiile uscate la soare, ceapa, usturoiul, o lingură de suc de lămâie, miso, ardeii graşi roşii şi cei iuţi, ţelina, sarea, piperul şi menta.

Adăugaţi doar atâta apă în care au stat la înmuiat roşiile, cât să obţineţi un sos gros.

Procesaţi păstârnacul, ca o jumătate de linguriţă de sare şi o lingură de suc de lămâie, într-un mixer atâta cât să obţineţi o mixtură asemănătoare cu orezul.

Aşterneţi pe o farfurie un strat de pilaf de păstârnac.Turnaţi peste el sosul, iar deasupra presăraţi boabele de linte încolţită.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun pilaful de linte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.