Pilaf de legume cu peste

Printeaza

 

Ingrediente:Pilaf de legume cu peste

  • 4 fileuri de peşte
  • 250 g orez
  • doi morcovi
  • o legătură de ceapă verde
  • 200 g boabe de porumb
  • o ţelină
  • 250 g mazăre
  • muştar cu seminţe
  • două linguri de pastă de tomate
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • varză murată
  • chimen

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se curăţă de oase şi se pun pe un platou. Se presară sare şi se lasă deoparte timp de zece minute. Pasta de roşii se amestecă bine cu muştar şi piper după gust. Se ung fileurile cu această pastă, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cuptor.

Se ţin circa 20-30 de minute la foc mediu, având grijă să nu se ardă. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte timp de două minute în ulei încins, apoi se adaugă orez, sare şi piper după gust.

Se amestecă, se adaugă apă cât să depăşească orezul cu două degete şi se lasă la fiert. Apoi se adaugă mazărea şi porumbul. Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă şi se taie bastonaşe.

Se călesc câteva minute în ulei încins şi se pun pe o farfurie. Când peştele este gata, se ser­veşte alături de pilaf şi legumele călite, presărate cu pătrunjel tocat. Se serveşte alături de salată de varză murată cu chimen.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.