Pilaf de dovlecel cu rosii

Printeaza

Pilaf de dovlecel cu rosii din: dovlecei, cepe, orez, roşii decojite, ulei, verdeaţă, sare.

Pilaf de dovlecel cu rosii

Ingrediente:

  • 4 dovlecei tineri
  • 3 cepe
  • 1 ceaşcă orez
  • 3 roşii decojite
  • ulei
  • verdeaţă
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coaja albă, apăsând cu lama unui cuţit ascuţit în aşa fel ca să se cureţe doar un strat subţire, apoi se spală şi se taie felii groase de 1-2 cm.

Se pun feliile de dovlecei să se înmoaie într-o cratiţă pe foc mic, se scot pe o farfurie şi se lasă cât timp se pregăteşte restul legumelor.

Ceapa se taie peştişori, se căleşte în restul de ulei doar 10 minute, după care se pune şi orezul peste ceapă să se înmoaie uşor.

Se toarnă o ceaşcă de apa caldă peste amestec, se amestecă cu o lingură în cratiţă, ca să nu se prindă de fund, până când orezul s-a înmuiat.

Se aşează într-o formă de sticlă incasabilă sau într-o cratiţă cu pereţii înalţi un strat de dovlecei, altul de ceapă şi orez şi se încheie cu un rând de dovlecei.

Se acoperă amestecul cu apă caldă în care s-a pus puţină sare, se adaugă o lingură de bulion sau se pune un strat de roşii felii şi se introduce cratiţă în cuptor pentru o oră.

După ce se scoate din cuptor, se presară verdeaţă tocată şi se serveşte cald sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.