Pilaf de crevete

Printeaza

Pilaf de crevete din: crevete, orez, ulei de masline, suc de rosii, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Pilaf_de_crevete

  • un kilogram de crevete
  • două căni de orez
  • trei sferturi de cană de ulei de măsline
  • o cană de suc de roşii (de preferat de casă)
  • o ceapă mare tăiată mărunt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Crevetele se curăţă şi se spală bine, se sărează şi apoi se lasă la scurs. Ceapa se căleşte în ulei fierbinte, aduăgând apoi sucul de roşii şi condimentele. Se lasă să forfotească pe foc un sfert de oră, până se leagă sosul.

Se adaugă două căni de apă şi apoi se pune orezul spălat şi scurs. Când orezul este aproape fiert, se adaugă crevetele. Se lasă pe foc mic, până când scade bine zeama. Unii îl pun, pe final, pentru câteva minute la cuptor.

Se serveşte cât este cald.

Pilaf de crevete

Pilaf_de_crevete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.