Pilaf cu sfecla rosie si prune uscate

Printeaza

Pilaf cu sfecla rosie si prune uscate din: orez, sfecla, prune, ceapa, usturoi, sare, piper, ulei, salata verde, castraveti.

Ingrediente:Pilaf cu sfecla rosie si prune uscate

  • 250 g orez
  • o sfeclă roşie
  • 200 g prune uscate
  • o ceapă
  • un căţel de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • salată verde
  • castraveţi verzi
  • apă

Mod de preparare:

Sfecla roşie se spală, se şterge cu un prosop şi se aşază într-o tavă. Se introduce în cuptor şi se coace până când, dacă introducem dinţii unei furculiţe în ea, aceştia pătrund uşor. Se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie în felii subţiri sau cubuleţe.

Prunele uscate se pun la fiert şi se lasă până când s-au înmuiat şi pulpa nu mai este legată de sâmbure. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Intr-o cratiţă se încing patru lin­guri de ulei, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc până când au început să se închidă la culoare.

Se adaugă orezul, se amestecă şi se toarnă două căni cu apă. Se toarnă apă de câte ori este nevoie, ca să se umfle orezul. Când orezul este aproape fiert se pun sarea şi piperul după gust, sfecla roşie şi prunele. Se mai lasă să fiarbă timp de cinci minute, apoi se opreşte focul şi se serveşte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.