Pilaf cu praz si dovlecel

Printeaza

Pilaf cu praz si dovlecel din: orez, praz, ulei, dovlecei proaspeţi, mărar, sare.

Pilaf cu praz si dovlecel

Ingrediente:

  • 700 g orez
  • 100 g praz
  • 200 ml ulei
  • 1,5 kg dovlecei proaspeţi
  • 2 legături mărar
  • sare

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert. Când a început să clocotească, se pune prazul tăiat mărunt, cu puţină sare, şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.

Intre timp, se taie dovleceii în bucăţi mari şi se adaugă împreună cu orezul, uleiul şi mărarul tăiat mărunt. Se mai lasă să dea puţin în clocot, cu vasul acoperit.

Apoi se dă la cuptor. Când se scoate, se răsuflă puţin, priiramestecare lentă cu lingura. Se lasă acoperit, să se răcească. Se serveşte şi cald, dar de preferinţă rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.