Pilaf cu legume şi ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de pilaf cu:orez, morcov, dovlecei, ardei gras, ceapa, ciuperci, boia dulce, concentrat legume.

Ingrediente:

  • 1 pahar sau 1 cană mică de orez
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei graşi
  • 2 cepe
  • 1/2 kg ciuperci
  • boia dulce
  • con­centrat legume

 

Mod de preparare:

Speli orezul. Cureţi morcovul şi îl dai prin răzătoarea mică, iar dovlecelul îl dai prin răzătoarea mare sau îl tai cuburi. Ceapa, ardeiul şi ciupercile le toci mărunt. Căleşti ceapa în ulei încins, apoi adaugi, pe rând, morcovul, orezul bine scurs, ardeiul, dovlecelul şi căleşti după ce adaugi fiecare legumă. La sfârşit, adaugi ciupercile şi le căleşti şi pe ele.

Adaugi 2 pahare şi jumătate (măsori apa cu paharul cu care ai măsurat orezul) de apă clocotită şi condimentele. Mai ţii pe foc un pic şi apoi dai la cuptor să scadă.

Pui pilaful în forme clătite cu apă rece şi laşi până la răcirea completă după care răstorni pe farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.